Top

PLACA DENTARA  este pelicula aderenta care se formeaza pe dinti. In combinatie cu glucidele (zaharuri) formeaza un acid care ulterior ataca smaltul dintelui, rezultand astfel cariile dentare.

Dupa fiecare masa resturile alimentare ce raman pe dinti si intre dinti favorizeaza formarea si depunerea placii bacteriene si a tartrului dentar, favorizand astfel aparitia cariei dentare, a bolilor gengivale si in final pierderea dintilor.

Placa dentara poate fi indepartata prin efectuarea acasa a periajului dentar zilnic folosind tehnicile corecte si prin periajul dentar profesional realizat in cabinetul stomatologic, la fiecare 6 luni.

Recomandam periajul dentar regulat si folosirea mijloacelor complementare: ata dentara, apa de gura si dusul bucal.

Ata dentara (Dental Floss):

Poate fi gasita in comert la cutie sau cu maner. Poate fi simpla sau aromata.

Aceasta reduce riscul aparitiei cariilor interdentare (intre dinti) cu pana la 80% daca este folosita corect in fiecare zi, ea ajungand in locurile in care periuta dentara nu poate.

Periuta de dinti manuala:

Trebuie sa aiba perii moi (soft) sau medii (medium).

Periuta se inlocuieste cu una noua la un interval de 3-4 luni, deoarece perii se deterioreaza si periajul nu mai este eficient.

Periuta de dinti electrica:

Se utilizeaza ca o periuta dentara manuala, ea asigurand in plus si alte tipuri de miscari (oscilatii, pulsatii, ultrasunete) care ajuta la o indepartare mai eficienta a placii bacteriene.

Pasta de dinti:

Cea mai buna pasta de dinti este PERIUTA DE DINTI !!!

Majoritatea pastelor de dinti contin  calciu, fluor si o substanta antiseptica, altele pot avea in plus o componenta usor abraziva pentru o curatare mai eficienta a suprafetelor dentare. Toate acestea sunt utile doar daca pasta de dinti este utilizata impreuna cu periuta de dinti, folosind tehnica deja binecunoscuta de periaj – de la gingie catre dinte.

Apa de gura:

Este folosita in completarea periajului dentar, nu il inlocuieste.

Este un produs antiseptic si antibacterian.

Dusul bucal:

Dusul bucal este indicat pentru curatarea zonelor greu accesibile si pentru masaj gingival. Dusul bucal vine in completarea igienei bucale.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Related posts

Sfaturi : 31/05/2019 : 0 comments

Sigilarile dintilor ajuta in prevenirea formarii cariilor la copii, e cea mai sigura metoda de prevenire a cariei dentare la copii, alaturi […]

Sfaturi : 31/05/2019 : 0 comments

Dieta echilibrata si diversificata este sanatoasa pentru tot organismul, dar in ceea ce priveste aparitia cariilor, e bine sa cunoasteti alimentele […]

Sfaturi : 30/05/2019 : 0 comments

Netratarea cariilor copiilor in timp poate afecta intregului organism, prin: dispersarea bacteriilor in sange afectiuni cardio-vasculare afectiuni ale cailor respiratorii […]

Copyright 2019 © 2inkleDent. WebDesign Digital Moment